Nieuws

Microsoft vraagt patent aan voor doe-het-zelf pc

Microsoft heeft een aanvraag ingediend voor een octrooi op een modulaire pc. Gebruikers zouden zelf hun onderdelen kunnen bepalen en het toestel in elkaar steken.

Microsoft overweegt om een doe-het-zelf pc op de markt te brengen, of wil alleszins een optie nemen op de mogelijkheid. Het heeft een aanvraag ingediend voor een patent. Het verzoek is momenteel in behandeling, en werd opgemerkt door de website Venturebeat.

Modulaire hardware kon het afgelopen jaar op veel belangstelling rekenen. Er zijn al diverse projecten aan de gang rond smartphones en tablets, met als bekendste Googles Project Ara. Acer kwam in het najaar van 2015 met een modulaire pc, en gamefabrikant Razer werkt nog altijd aan Project Christina. Microsofts aanvraag komt dus niet uit het niets.

Het is momenteel uiteraard mogelijk om een pc zelf samen te stellen of aangepast te bestellen, maar het eindresultaat is vaak niet zo gepolijst als een kant-en-klare computer. Aan de hand van de tekeningen geleverd bij het patent gelooft Venturebeat dat Microsoft daar iets aan wil veranderen.

Die afbeeldingen bevatten onder andere een display, een batterij, een processor, een grafische kaart, RAM- en ROM-geheugen, speakers en een internet-component. De onderdelen zouden via magneten aan elkaar vast te klinken zijn. “Op deze manier kan het toestel vlot aangepast en veranderd worden door een gebruiker op een intuïtieve manier, zonder dat ze daarbij gedetailleerde kennis nodig hebben van de hardware,” stelt de patentaanvraag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business