Nieuws

Hotelrobot is je persoonlijke butler

In enkele Amerikaanse hotels levert een robot snacks en andere voorzieningen aan je hotelkamer.

Ooit al eens in je hotelkamer gestaan met alleen een badjas aan terwijl je beseft dat je je tandpasta vergeten bent? Ook wanneer dat specifieke voorval je nog nooit is overkomen, zal je wel eens gewenst hebben dat een robot je op je wenken zou bedienen. Dat wordt nu mogelijk door Relay, de hotelrobot.

Relay is een project van Savioke, een Amerikaans bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwikkelen van robots voor de dienstensector. De robot meet ongeveer 1 meter hoog en ziet er nog het meest uit als een mobiele vuilbak. De klep bovenaan kan geopend worden om voorwerpen in de opening te leggen, waarna Relay ze aan de juiste hotelgast bezorgt.

In 2015 maakte de Relay-robots, nu gebruikt in twaalf hotels, maar liefst 11.000 leveringen, volgens een van de oprichters van Savioke. Het gaat tot nu toe alleen over snacks en kleine benodigdheden zoals handdoeken. Voor room service zou de robot niet helemaal geschikt zijn aangezien hij niet gemaakt is om warm eten te vervoeren.

Voorlopig wordt de robot in 12 hotels gebruikt, maar het uiteindelijke doel van Savioke is om hotels in heel Amerika uit te rusten met een Relay.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business