Nieuws

Bill Gates onverwachte medestander FBI in encryptiedebat

Apple weigert vooralsnog in te gaan op de eis van de FBI om zijn eigen toestel te hacken. Bill Gates vindt echter dat de politie in dit geval recht heeft om de informatie op de iPhone in te kijken.

Momenteel is Apple verwikkeld in een verhitte strijd met de Amerikaanse FBI. De federale politie heeft namelijk een iPhone in handen gekregen van één van de schutters van de dodelijke schietpartij in San Bernardino. Aangezien alle data van het toestel gewist zal worden wanneer de pincode te vaak verkeerd wordt ingegeven, eist de FBI dat Apple deze beveiliging opheft. Apple wil hier echter niets van weten en houdt voorlopig het been stijf.

[related_article id=”177125″]

Het Amerikaanse bedrijf kreeg vooralsnog een hoop steun vanuit de technologie-industrie. De CEO’s van Google, Facebook, Twitter en andere bedrijven hebben zich namelijk achter het standpunt van Apple geschaard. Vreemde eend in de bijt is echter Bill Gates, de oprichter van Microsoft, welke vindt dat Apple het toestel van de schutter moet deblokkeren.

“Dit is een specifiek geval waarin de overheid vraagt om toegang te verkrijgen tot informatie,” vertelt Gates aan de Financial Times. “Het is niet anders dan bijvoorbeeld bankgegevens opvragen. Ik hoop dat we dit debat nu houden en dat er regels worden opgesteld om te bepalen wanneer overheden dergelijke data wel mogen bekijken.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business