Nieuws

HTC Vive kost 899 euro in België en Nederland

Wie wil genieten van de VR-ervaring van HTC zal minstens 899 euro kwijt zijn. Minstens, want met enkel de headset kom je niet ver.

Vanaf vandaag, 29 februari, gaat de HTC Vive in voorverkoop. De VR-ervaring van smartphonefabrikant HTC wordt getipt als één van de mogelijke kanshebbers om hét VR-succes van dit jaar te worden. Na enkele verlieslatende jaren kan HTC een succes meer dan goed gebruiken. Wij deden vorige week nog de test op MWC en kunnen beamen: de Vive geeft een ervaring die je moet meemaken. Er hangt natuurlijk een bijpassend prijskaartje aan.

In de VS zal de VR-bril een goeie 799 dollar kosten. Bij ons zal je er echter 899 euro aan kwijt zijn, omgerekend is dat 983 dollar. Dat lijkt een duurdere affaire te zijn dan in de VS, maar onze buren aan de andere kant van de oceaan afficheren hun prijzen steevast zonder BTW. Daarnaast staat de dollar momenteel tamelijk sterk ten opzichte van de euro.

Bij de prijs van de bril stopt het echter niet. Om alle hardware vlot te laten draaien, raadt HTC een computer met minstens een Nvidia GTX 970 of AMD Radeon R9 290 grafische kaart aan. Wie wil kunnen genieten van VR via HTC zal op die manier snel 1.500 euro kwijt zijn.

In de set van HTC zitten een bril, twee controllers, twee basisstations, een Vive Link Box en Vive oortjes inbegrepen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business