Nieuws

Macs ‘niet krachtig genoeg’ voor Oculus Rift

De computers van Apple zijn niet krachtig genoeg om VR te kunnen draaien, zegt Oculus-topman Palmer Luckey.

VR-fanaten die een Mac bezitten mogen hun hoop opbergen: de Oculus Rift zal voorlopig niet samenspelen met een Mac. Oculus-topman Palmer Luckey zegt dat de computers van Apple daarvoor simpelweg niet krachtig genoeg zijn. Hij vult nog aan dat zijn bedrijf zeker geïnteresseerd is in het maken van software voor Macs, maar dat het momenteel technisch onmogelijk is.

“Het komt er gewoon op neer dat Apple geen prioriteit maakt van high-end GPU’s. Je kan een Mac Pro kopen van 6.000 dollar met een topklasse AMD FirePro D700 en dan valt die nog tekort aan onze minimumvereisten,” aldus Luckey. Momenteel draaien high-end Macs dual GPU’s die geschikt zijn voor professionele doeleinden, maar lang niet goed genoeg zijn om te kunnen gamen.

Aangezien de GPU minsten zo krachtig moet zijn als een Nvidia GTX 970 om VR te laten werken, wordt ook de HTC Vive voorlopig niet beschikbaar voor Mac-gebruikers, zo weet The Verge. Zij die het toch willen proberen, zullen zich genoodzaakt zien om een krachtiger toestel aan te schaffen. Daar staat wel tegenover dat het grootste deel van het VR-publiek tegen een dergelijke aankoop aankijkt, aangezien de brillen enorm veel computerkracht vereisen.

Luckey wijst nog even terug naar het verleden, toen Apple wel werkte met high-end GPU’s. Tim Cook heeft nochtans wel oren naar een avontuur in de VR-wereld, maar het ziet er voorlopig niet naar uit dat Apple zich gaat aanpassen aan de nieuwe technologie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business