Nieuws

VS fnuikt export naar Chinese ZTE

Amerika haalt hard uit tegen ZTE met exportrestricties die de verkoop aan de Chinese fabrikant moeten ontmoedigen.

zte-blade-v220

Volgende week worden exportrestricties ingevoerd die het moeilijk moeten maken om Amerikaanse producten aan ZTE te verkopen. Dat alles omdat ZTE de Amerikaanse exportrestricties met betrekking tot Iran heeft geschonden.[related_article id=”175653″]

De restricties zorgen ervoor dat het exporteren van Amerikaanse producten naar de Chinese telecomfabrikant eerst goedgekeurd moet worden. Zo zullen bevoorraders van ZTE voortaan eerst een exportlicentie moeten aanvragen, en zal het voor ZTE op die manier moeilijker worden om Amerikaanse producten in handen te krijgen. Dat kan nefast zijn voor de productie van bijvoorbeeld smartphones, aangezien zonder partners zoals Intel of Microsoft ZTE noodgedwongen op zoek moet gaan naar degelijke alternatieven.

Niet alleen ZTE liet weten dat ze niet opgezet waren met de regeling, maar ook het Buitenlandse Ministerie in China uitte zijn ongenoegen: “China verzet zich tegen de Verenigde Staten die inheemse wetten opdringt om Chinese bedrijven te sanctioneren,” zei woordvoerder Hong Lei.

De oorzaak van de hetze is een voorval uit 2012, waarbij ZTE gepland zou hebben om Amerikaanse producten door te verkopen aan het Iraanse telecombedrijf Telecommunication Co of Iran. De VS heeft echter al lang de export van Amerikaanse producten naar Iran verboden en wilt ZTE met de nieuwe regeling klaarblijkelijk bestraffen.

ZTE is vooral in China een grote speler, hoewel ook in Europa een opgang wordt gemaakt met bijvoorbeeld de Blade V220.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business