Nieuws

Tweak biedt eerste 10 Gb/s-internet aan voor consumenten

De Nederlandse provider Tweak gaat als eerste aan de slag met glasvezellijnen die 10 gigabit per seconde leveren aan consumenten, voor een pittig maandelijks bedrag.

 

In de Nederlandse gemeente De Wolden gaat telecomoperator Tweak met een eerste project van start om 10 Gb/s glasvezel door te trekken naar de huizen van inwoners. De provider zal zowel de glasvezelkabel aanleggen voor zij die ingetekend hebben bij het initiatief, als specifieke hardware leveren die ervoor zorgt dat ze die 10 gigabit halen.

Een snelheid van 10 Gb/s is geen uitzondering in een glasvezelnetwerk, maar was enkel te vinden bij zakelijke klanten in Nederland voor Tweak met zijn aankondiging kwam. Naast de glasvezel zelf levert het bedrijf aan de klanten in de gemeente ook een switch met twee ingangen voor het aansluitpunt. “Een poort levert 1000Mbit/s zoals veel van onze klanten al gewend zijn, de andere poort is puur voor 10Gbit/s-internet, dus geen andere diensten,” aldus productmanager Randal Peelen.

Om te genieten van het supersnelle netwerk tel je 95 euro per maand neer, naast de eenmalige kosten die tot 275 euro oplopen. “De snelheid van 10 Gigabit zien wij als een pioniers-abonnement. Een internetverbinding voor de échte snelheidsduivel, die het maximale uit zijn glasvezelverbinding wil halen en bereid is daar dito apparatuur voor aan te schaffen,” stelt Tweak op zijn website. De eerste abonnees zullen vanaf augustus dit jaar online kunnen gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business