Nieuws

Transporteer je pc naar de virtuele wereld

Het aantal spellen dat virtual reality ondersteunt, is momenteel nog erg beperkt. BigScreen ontwikkelt daarom software die je volledige pc-interface virtueel maakt.

Vanaf begin dit jaar kan je je eigen exemplaar van de Oculus Rift bestellen en binnenkort wordt de HTC Vive beschikbaar. Beide brillen kunnen je volledig onderdompelen in een virtuele wereld tijdens het spelen van een VR-spel. Eenmaal je een traditionele applicatie wil gebruiken, dien je echter terug te keren naar de echte wereld door je VR-bril aan de kant te leggen.

BigScreen hoopt een einde te maken aan dit probleem. Het bedrijf is namelijk volop bezig met het ontwikkelen van software die je volledige Windows-computer in een VR-omgeving plaatst. Hierdoor kan je onder andere tezamen met avatars van je vrienden in een virtuele filmzaal video’s bekijken. Ook zal het mogelijk zijn om spellen die geen VR ondersteunen met je VR-bril te spelen.

Momenteel kan je je inschrijven voor de bètaversie van de software via de site van BigScreen. Er wordt verwacht dat de software voor de HTC Vive en de Oculus Rift zal worden gelanceerd in april. Ondersteuning voor de Samsung Gear VR zal later dit jaar volgen.

Er zijn echter nog kapers op de kust. Valve werkt namelijk aan een soortgelijke manier om de VR-ervaring verder door te trekken. In de zogenaamde Desktop Theater Mode voor de HTC Vive wordt je computerscherm in een virtuele wereld getoond. Hierdoor kan je alle 2D-content eveneens met de VR-bril bekijken. De software van Valve is momenteel nog in bèta en zal voor het eerst te zien zijn tijdens de Game Developers Conference in San Francisco, welke deze week plaatsvindt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business