Nieuws

LG gaat op zoek naar bouwers voor nieuwe G5-modules

LG Lanceerde op MWC een modulaire telefoon maar ontwikkelaars staan niet meteen te springen om modules te ontwerpen. Met een speciale conferentie wil het bedrijf hen nu overhalen toch bij te dragen.

LG zorgde er misschien wel voor dat zijn nieuwste vlaggenschip, de G5, met een handvol vrienden zou komen, maar slechts twee daarvan kunnen zich echt een module noemen. LG wil het succes van de modules voor de premiumtelefoon een boost geven, en organiseert in San Fransisco een conferentie om ontwikkelaars te leren hoe ze met modules aan de slag kunnen gaan.

[related_article id=”177239″]

Met de Cam Plus en Hi-Fi Plus heeft de Koreaanse fabrikant alvast een veredelde cameragrip en een compacte DAC in handen, maar LG maakte meteen duidelijk dat het Friends-platform een open ecosysteem zal zijn. Het is de bedoeling dat ontwikkelaars zelf modules kunnen uitbrengen. Het open aspect moet mee bijdragen aan het succes van de modules en de telefoon. Als de fabrikant uit Seoul er dus niet in slaagt om ontwikkelaars over de schreef te trekken, zou het revolutionaire aspect van zijn modulaire telefoon wel eens gauw teniet kunnen gaan.

Een groot vraagstuk blijft de prijs van de modules. LG verklaarde alleen nog maar dat die redelijk zou zijn. Het blijft dus koffiedik kijken wat dat betreft. Toch kan de prijs voor LG’s eigen modules doorslaggevend zijn voor het verdere succes van het hele modulaire aspect van de telefoon. Critici zullen staan trappelen om de modules van de G5 als een gimmick te bestempelen als blijkt dat ze met een ontoegankelijk prijskaartje over de toonbank rollen.

LG’s conferentie in San Fransisco zal volgende maand doorgaan. Daarnaast zal het gelijktijdig development kits verspreiden die third-party-ontwikkelaars meer inzicht moeten geven in de hardware en de software van de modules.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business