Nieuws

Pebble stuurt kwart van personeel naar huis

Smartwatchfabrikant Pebble gaat 25 procent van zijn werknemers ontslaan. Het bedrijf moet reorganiseren wegens minder gulle investeringen.

Pebble moet een vierde van zijn personeel laten gaan. De smartwatchmaker onthulde dat nieuws zelf tijdens een interview met Tech Insider. Concreet zullen daardoor 40 mensen hun job verliezen. CEO Eric Migicovsky stelt dat kapitaal ophalen bij investeerders de laatste maanden moelijker is geworden.

Pebbles succes begon in 2012 op crowdfundingwebsite Kickstarter, waar de start-up diverse geslaagde campagnes voerde, die miljoenen dollars binnenhaalden. Dit stelde Pebble in staat om ook grote investeringsmaatschappijen uit Silicon Valley aan te trekken om producten als de Pebble Time en de Pebble Time Round op de markt te brengen. Maar het geld komt niet meer zo gemakkelijk binnen, geeft Migicovsky toe: “We zijn zeer zorgvuldig geweest dit jaar bij het plannen van onze producten. We hebben dit geld, maar kapitaal [van investeerders in Silicon Valley] is zeer schaars dezer dagen.”

Het bedrijf zal een manier moeten vinden om te overleven in een markt die, sinds de aankondiging van de Apple Watch vorig jaar, op heel veel aandacht van grote fabrikanten kan rekenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business