Nieuws

Gmail-grap loopt faliekant af

Niet alle aprilgeintjes van Google worden even goed ontvangen. Een als grap bedoelde knop in Gmail zou naast gênante situaties ook tot ontslagen hebben geleid voor nietsvermoedende slachtoffers.

Google heeft heel wat werk gestoken in zijn aprilgrappen, maar eentje daarvan is op een sisser afgelopen en is ondertussen al weer offline gehaald. De zoekgigant had in gmail een knop gestoken die automatisch een gif toevoegde aan mails van een minion die een mic drop uitvoert en zo signaleerde dat de discussie ten einde was. Spijtig genoeg had Google niet zo goed nagedacht over waar het de knop “send and mic drop” stak: het verving hiervoor de bestaande knop “send and archive”.

Dat leidde tot situaties waar mensen onvermoed of door routine op de knop drukten bij het versturen van mails, ook voor berichten met een serieuze inslag. Daarnaast zou door een bug de gif ook ingevoegd zijn bij mails waar gewoon op “verzenden” werd gedrukt. Eén gebruiker die naar het helpforum van Gmail trok, claimt dat de grap hem zijn baan als schrijver koste, en met hem zijn er nog heel wat andere slachtoffers die de gif niet konden waarderen.

Google realiseerde zich al snel dat het geintje de verkeerde kant op ging en heeft de functie al weer offline gehaald bij Gmail. “Het ziet ernaar uit dat we onszelf een poets hebben gebakken dit jaar,” aldus het bedrijf in zijn verontschuldiging. Voor gebruikers die de knop in Gmail nog altijd zien, raadt Google aan om de e-maildienst te verversen of opnieuw op te starten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business