Het interieur van de Tesla Model 3 zal nog een grote verandering ondergaan eer de auto in productie gaat. Elon Musk belooft een besturing die niet zou misstaan in een ruimteschip.

Advertentie
Tesla Model 3
Het huidige dashboard van de Tesla Model 3 (Credit: The Verge)

CEO Elon Musk lichtte gisteren een tipje van de sluier over de aanpassingen die de Tesla Model 3 nog zal ondergaan. Het bedrijf was tijdens de voorstelling van de auto al karig met informatie over het interieur, nu laat Musk ook weten waarom: het huidige stuursysteem is niet de finale versie. Deze zal in de uiteindelijke auto “aanvoelen als een ruimteschip” stelde de CEO in een tweet.

Musk verduidelijkte verder niet wat hij hier precies mee bedoelt, maar er zijn al enkele theorieën opgerezen. Journalist Chris Ziegler van The Verge, die al een ritje in de Model 3 mocht maken, stelt dat de auto met de hulp van autopilot wel eens een zelfrijdende auto zou kunnen zijn, met een radicaal aangepast interieur om die nieuwe realiteit te reflecteren.

De voorstelling van de de Tesla Model 3 vorige week was nog maar deel 1 van 2. Het tweede deel zal naar verwachting plaatsvinden rond de tijd dat de auto effectief in productie zal gaan, in 2017. Tesla heeft ondertussen al bijna 200.000 bestellingen opgetekend van het betaalbare model.

Advertentie