Nieuws

Zelfrijdende auto’s Google krijgen zware test voor de kiezen

De zelfrijdende wagens van Google moeten op een nieuw type terrein tonen wat ze waard zijn.

Googles voegt een vierde stad toe als testgebied voor zijn autonome auto’s. De stad Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona wordt het nieuwe decor voor het op punt brengen van de zelfrijdende wagens. Phoenix is de meest droogste plek tot nu toe waar de auto’s hebben gereden, misschien wat verrassend als je weet dat ze ook al in Californië en Texas hun rondes maken.

“Het gebied rond Phoenix heeft een uitgesproken woestijnachtig klimaat, dat ons zal helpen beter te begrijpen hoe onze sensors en auto’s extreme temperaturen en stof in de lucht hanteren,” zegt Google projectleider Jennifer Haroon in een interview met Reuters.

Phoenix vervoegt als proefregio Mountain View (Californië), Austin (Texas) en Kirkland (Washington). Naast de milieu-uitdaging stellen sommigen dat Google nieuwe oorden opzoekt omwille van politieke redenen. Thuisstaat Californië debateert momenteel over het aannemen van een strengere wet die de aanwezigheid van een stuur, pedalen en een chauffeur verplicht maakt voor zelfrijdende auto’s. Twee maanden geleden nog lag een autonome Google auto voor de eerste keer aan de basis van een ongeval, niet toevallig in Californië.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business