Nieuws

Solar Impulse 2 vliegt weer de wereld rond

Na een panne van enkele maanden is het vliegtuig op zonne-energie weer klaar om verder de wereld af te reizen.

Met de Solar Impulse 2 wou een team wetenschappers, onder leiding van Bertrand Piccard, de wereld rondvliegen. Het vliegtuig werkt op basis van zonne-energie en is momenteel al houder van de titel ‘langste solovlucht’. Dat record behaalde piloot André Borschberg over het traject Nagoya, Japan naar Hawaii in 4 dagen, 21 uur en 51 minuten. Daarna moest het toestel echter gedurende de winter aan de grond blijven vanwege een oververhitte batterij.

Vanuit Kalaeloa werden vervolgens 13 test- en trainingsvluchten afgewerkt, weet The Verge. Nu is het toestel eindelijk klaar om de tocht verder te zetten, te beginnen met het oversteken van de Stille Oceaan richting Noord-Amerika. De eerste stop is dan Phoenix, San Francisco, Los Angeles of Vancouver, afhankelijk van het weer.

De tegenslag doet volgens Piccard echter niets af van het prestige van hun project: “We hopen hiermee te bewijzen dat je met moderne, propere technologieën het onmogelijke kan bereiken.” Ze hopen meer mensen aan te moedigen met groene energie aan de slag te gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business