Nieuws

Franse politie rekent op drones om EK te beveiligen

Om een betere controle over grote groepen mensen te hebben, heeft de politie van Parijs een aanzienlijke order geplaatst voor geavanceerde drones.

Het politiekorps in Parijs plant om professionele mini-drones aan te kopen die moeten helpen met de nauwkeurige observatie van een menigte. Na de aanslagen begin en eind 2015 in de Franse hoofdstad zoeken de agenten naar nieuwe manieren zoeken om een massa te beveiligen en daarin gevaren op te sporen.

[related_article id=”179544″]De toestellen moeten aan specifieke set van voorwaarden voldoen: ze moeten een nummerplaat kunnen herkennen vanop 50 meter afstand, op een hoogte van 100 meter kunnen vliegen en gebruik maken van versleutelde communcatie om hackings te voorkomen. Daarnaast moeten ze ook gebruiksvriendelijk zijn: ze mogen maximaal vijf dagen van training vragen voor een gebruiker om de besturing onder de knie te krijgen.

De politie zal de drones al snel kunnen inzetten. Parijs is een van de gaststeden voor het Europese kampioenschap voetbal dat dit jaar in Frankrijk doorgaat en is naar traditie ook het eindpunt van de Tour de France, beide sportevenementen met een hoog risiconiveau voor potentiële terroristische aanslagen. De Franse pricvacywet laat dergelijke drone-surveillance toe, indien de geobserveerden weten dat ze in de gaten worden gehouden. Belangengroepen hebben hun vrees al uitgesproken dat het huidige angstklimaat zal leiden tot versoepelde maatregelen die een loopje nemen met de bestaande privacyregels.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business