Nieuws

Bespaar mobiele data met de vernieuwde Netflix-app

Netflix heeft in de laatste update van zijn mobiele apps een databesparende functie toegevoegd, zodat je het verbruik van de videodienst kan indammen.

Videostreamen is een van de zwaarst belastende acties die je kan uitvoeren voor je bandbreedte, zeker wanneer je op een mobiel netwerk zit. Als je niet goed oplet, vliegt je voorraad aan bytes op enkele uurtjes tijd de deur uit. Netflix heeft aan dat gevaar nu een mouw gepast in zijn laatste update van de Android en iOS apps, waarbij je de mogelijkheid krijgt om de kwaliteit van je video’s aan te passen. Een lage kwaliteit zorgt ervoor dat je minder data verbruikt.

Standaard staat de Netflix-app zo ingesteld dat de kwaliteit die je krijgt 1 GB per drie uur verbruikt. Volgens de service geeft dit “de beste balans van datagebruik en kwaliteit wanneer je streamt over een mobiel netwerk”. Naast de Standaardinstelling kan je kiezen tussen een lage, medium of hoge kwaliteit, die respectievelijk vier, twee en één uur aan kijkplezier opleveren voor 1 GB. Je kan het voor de veiligheid van je bytes ook gewoon uitschakelen, zodat je altijd enkel via wifi je shows binnenhaalt.

Voor zij die een onbeperkt abonnement hebben, voorziet Netflix een speciale instelling met bijhorende waarschuwing dat dit echt enkel is voor zij die ongelimiteerde data ter beschikking hebben – je verbruikt 1 GB per 20 minuten. De nieuwe functie maakt het alleszins makkelijker om te voorspellen hoeveel data je kwijt bent als je een ritje met het openbaar vervoer wil versnellen met het bekijken van een tv-serie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business