Nieuws

Browserextensie maakt Facebook-blokkade makkelijker te omzeilen

Na een veroordeling in België vond Facebook er niets beter op dan Belgische niet-gebruikers van het platform te weren. Website Belgbook omzeilt die blokkade, en kan nu nog eenvoudiger gebruikt worden.

Belgbook heeft een browserextensie gelanceerd voor Google Chrome die toelaat om de Belgische blokkade van Facebook te omzeilen en profielen op het sociale netwerk te bekijken. Dat maakt het niet alleen makkelijker om Facebook te bezoeken, het is ook verbetering van de mogelijkheden van Belgbook dat zich tot nu toe enkel tot openbare pagina’s beperkte. De website heeft ondertussen zo’n duizend bezoekers per dag volgens initiatiefnemer Inti De Ceukelaire.

In november vorig jaar trok de Belgische privacycommissie aan het langste eind in een juridisch veldslag met Facebook: het sociale medium moest ophouden met het in kaart brengen van het surfgedrag van niet-gebruikers die langs zijn website passeerden, op straffe van een dwangsom van 250.000 euro per dag dat het niet zou meewerken. In plaats van zijn beleid aan te passen, koos Facebook ervoor om niet-gebruikers in België de toegang te ontzeggen tot het platform. Belgbook past een mouw aan die verbanning.

Geïnteresseerden kunnen de extensie van Belgbook gratis installeren via de Chrome Store. De plug-in kan je Facebookgegevens tonen omdat het zich vermomt als een officiële Facebook-cookie, waardoor de site denkt dat je een aangemeld lid bent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business