Nieuws

Jide kondigt 2-in-1-tablet met Remix OS aan

De ontwikkelaar achter Remix OS, het Android-besturingssysteem voor pc's, brengt nu ook een eigen 2-in-1-tablet op de markt. De Remix Pro zal eerst in China verschijnen.

Jide is de ontwikkelaar van Remix OS, een besturingssysteem dat Android naar een pc-omgeving wil brengen. Apps kan je naast elkaar in vensters draaien. De nieuwe Remix Pro-tablet zou de verspreiding van Jides-besturingssysteem een extra duwtje in de rug moeten geven.

Midrange 2-in-1

Het is niet de eerste keer dat Jide hardware uitbrengt dat op zijn eigenste Remix OS draait. Eerder bracht het al de Remix Mini-PC uit en de Remix Tablet. De nieuwe Pro-tablet is een krachtigere versie van die laatste. Het wordt Jides eerste toestel dat op Remix OS 3.0 zal werken, een versie die gebaseerd is op Android 6.0 Marshmallow. De Remix Pro is een 2-in-1 met toetsenbord.

Hoewel de term ‘Pro’ gebruikt wordt, lijken de specificaties va het toestel meer op die van een sterker midrange-toestel. Dat is ook niet onlogisch. Jide wil bewust de prijs van zijn hardware laag houden. Dat deed het ook met de Remix Mini-PC en de Remix Tablet. Die rolden al voor respectievelijk 20 dollar en 39 dollar over de toonbank.

De Remix Pro-tablet komt met een Qualcomm Snapdragon 652-processor met Adreno 510-GPU. Het toestel krijgt 3 GB aan RAM-geheugen mee en 32 GB aan intern geheugen. Dat is ook uitbreidbaar via microSD. Het scherm is een 12 inch IPS LCD met een WQHD-resolutie van 2160 x 1440 pixels. Aan de voorkant is een 5 MP-camera te vinden, en aan de achterkant één van 8 MP. Het toestel wordt gevoed door een batterij van 9.000 mAh.

De ‘Pro’ is dus een lichtjes opgewaardeerde versie van de Remix Tablet die een Tegra 4-processor kreeg en 2 GB aan RAM. Veeleisende gebruikers die hun Android-pc intensief willen gebruiken, zullen tevreden zijn met de tablet, al zal ook deze midrange set-up het vermoedelijk soms lastig krijgen als je veel zware apps tegelijk laat draaien.

Arme Jide

Jide is ondertussen niet meer de enige die op het idee kwam om het Zwitsers zakmes dat Android is in een pc-vorm te gieten. Het heeft er een concurrent bij gekregen, en die is niet van de minste. Het bedrijfje zal binnenkort moeten opboksen tegen niemand minder dan Google, de ontwikkelaar van Android.

Op de Google I/O-conferentie dit jaar bleek dat ze in Mountain View definitief zijn wakker geschud. Android-apps komen naar de Chromebook. En de populaire Chromebooks doen in de toekomst exact wat Jide al eerder deed: een goedkope Android-computerervaring brengen. Jide staat dus een moeilijk strijd te wachten met titaan Google. Een strijd om relevant te blijven. Remix OS heeft ook nog eens als nadeel dat het besturingssysteem niet samenwerkt met de Google Play Store. Apps moeten van een externe applicatiewinkel worden gedownload.

Aan de slag met Remix OS

Jides 2-in-1-tablet wordt als eerste gelanceerd in China. Het succes wordt daar afgewacht alvorens hij naar de rest van de wereld komt. Over een prijs is nog niets bekend.

Wie zelf  niet kan wachten om Android-apps op een pc te draaien moet zeker eens een kijkje nemen naar de gratis Remix OS-versie voor pc’s die je kan downloaden. Wie graag meer uitleg wil over hoe dat precies werkt, moet eens naar dit artikel kijken. We gingen ook al uitgebreid aan de slag met Remix OS in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business