Nieuws

Brexit maakt OnePlus 3 (en anderen) duurder

Het plan van Groot-Brittannië om de EU te verlaten, en de bijhorende vrije val van de Britse Pond, kan er wel eens voor zorgen dat verschillende smartphones duurder worden.

Vorige week besliste de bevolking van Groot-Brittannië dat ze niet langer deel willen uitmaken van de EU. Een direct gevolg was dat de Pond in vrije val ging. OnePlus maakt nu bekend dat dit binnenkort een prijsstijging zal teweegbrengen bij smartphonefabrikanten. Welke fabrikanten zich hiertoe genoodzaakt zullen zien, en hoeveel de prijzen zullen stijgen, is nog niet duidelijk.

OnePlus maakte dat gisteren bekend aan zijn fans via Twitter, bij monde van grote baas Carl Pei. In een blog klinkt het als volgt: “Als een prijsverandering er komt, zal dat geen makkelijke beslissing zijn. We hebben nog maar een keer eerder een prijsstijging moeten doorvoeren, toen de Euro een historisch dieptepunt bereikte. Ook toen deden we dat met tegenzin.”

Uiteraard staat OnePlus niet te springen voor een prijsstijging: het bedrijf staat immers bekend als goedkope oplossing voor dure vaandeldragers als de Samsung Galaxy S7 of de HTC 10. Pei meent dat het mogelijk toch niet anders kan: “als we verkopen tegen verlieslatende cijfers, is er binnenkort misschien geen OnePlus meer.”

Vorige keer steeg de prijs van een OnePlus met 50 euro, waarschijnlijk zou dat ook dit keer gebeuren, wat de prijs van de OnePlus 3 op 450 euro brengt. Wie er zeker eentje wil bemachtigen, kan dat dus best nu doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business