Nieuws

Snapchat doet toegeving en laat je toch foto’s bewaren

Snapchat gaat gebruikers binnenkort de mogelijkheid bieden om hun leukste foto's te bewaren. Opvallend, want de app is juist groot geworden door beelden te verwijderen.

Snapchat start met de uitrol van Memories, een nieuwe functie in de app die je foto’s en stories zonder tijdslimiet laat bewaren. Het is een opgemerkte verandering voor een app wiens populariteit uitgebouwd is op het feit dat berichten na een paar seconden verdwijnen. Snapchat is uitgegroeid tot een dienst die meer is dan die gimmick, zoveel is duidelijk.

Collectie van herinneringen

Snapchat Memories geeft gebruikers tevens de mogelijkheid om met hun bewaarde berichten aan de slag te gaan en er een story uit te puren of meerdere van die Snapchatverhalen aan elkaar te linken. Dat laat je toe om een hele verzameling foto’s in één keer te delen met je vrienden. Verder kan je opgeslagen beelden taggen zodat enkel jij die kan bekijken. Daarmee vermijd je gênante momenten, mocht je de snap toch per vergissing in een collectie hebben gestoken.

Het bedrijf stelt dat het alleen back-ups van je foto’s op zijn server zal bewaren van de snaps die je gebruikt voor stories, of de foto’s die je expliciet hebt aangeduid als enkel voor jouw ogen bestemd. Een gevoelig onderwerp, aangezien in het verleden al is gebleken dat zelfvernietigende snaps op de app toch niet zo verdwenen waren als gedacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business