Nieuws

Eerste smartphone met Google Daydream-ondersteuning komt eraan

De ZTE axon 7 heeft als eerste alle benodigheden aan boord om het nieuwe virtual reality platform van Google te ondersteunen. Bovendien heeft ZTE slim gekeken naar collega OnePlus en presenteert het een straf premium toestel met vlijmscherp prijskaartje.

De Chinese fabrikant ZTE gaat lopen met een primeur: het verkoopt als eerste een toestel dat compatibel is met Google Daydream. Dat houdt in dat de smartphone een amoledscherm bezit en alle sensoren aan boord heeft om een kwaliteitsvolle resolutie te garanderen zoals Google dat stipuleerde in zijn referentiedesign voor het platform.

[related_article id=”181017″]Google stelde Daydream een maand geleden voor aan de wereld op Google I/O. De zoekgigant ontwikkelt zowel een VR-module die geïntroduceerd zal worden met Android Nougat als een VR-bril die perfect moet aansluiten op de designblauwdruk die het bedrijf uit de doeken deed. Je kan dus nog niet direct aan de slag met het VR-platform met de ZTE Axon 7, daarvoor is het wachten op de uitrol van de volgende Androidversie in de komende herfst. Maar de hardware van de Axon 7 is “Daydream ready”, aldus ZTE.

Prijsbeest

Op papier is de ZTE Axon 7 alvast niet mis. Chinese fabrikanten staan bekend om hun prijsbrekers, en de Axon 7 is er daar zeker eentje van. Voor 449 euro krijg je een Android Marshmallow-smartphone met een 5,5 inch QHD amoledscherm aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 820. Verder herbergt het toestel 4 GB RAM gekoppeld aan 64 GB uitbreidbare opslag, een primaire 20 Megapixel-camera met een f/1.8 diafragma, een vingerafdrukscanner en een 3.140 mAh-batterij. Daarnaast mikt ZTE ook op audioliefhebbers: de telefoon heeft twee Dolby Atmos-speakers en een speciale audio-processor van AKM. De mobiele telefoon zal op 30 juli beschikbaar zijn in Europa, je kan de telefoon momenteel reserveren via de diverse Europese Amazon-websites.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business