Nieuws

Facebook breidt snelle Instant Articles uit naar Messenger

Instant Articles, het platform waarmee organisaties nieuwsberichten rechtstreeks op Facebook kunnen laten hosten, is nu ook op de Messenger-app beschikbaar.
Beeld: charnsitr / Shutterstock.com

Instant Articles maken hun debuut op chat-app Messenger. Het platform zorgt ervoor dat hyperlinks naar artikels een pak sneller laden voor gebruikers. Dat komt omdat de artikels op Facebook zelf gehost worden.

Je kan een Instant Article herkennen aan het icoontje van een bliksemschicht in de rechterbovenhoek van de link. Klikte je tot nu toe op een gedeelde link in Messenger, dan werd die geopend in een browser op je smartphone of tablet. Met Instant Articles zal het artikel niet alleen tien keer sneller verschijnen volgens Facebook, maar blijf je ook gewoon in de app zelf. Je blijft reclame te zien krijgen, ongeacht of je binnen of buiten het sociale netwerk gaat.

Instant Articles wordt ondertussen al een jaar gebruikt op de algemene app van Facebook. De snelle links zullen eerst op de Androidversie van Messenger uitgerold worden, om dan een week later ook op iOS op te duiken. Of het zal compenseren voor de verminderde zichtbaarheid op Facebook zelf, nu dat het bedrijf heeft aangekondigd dat het berichten van personen gaat bevoordelen boven die van ondernemingen, valt nog af te wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business