Nieuws

Notoire softwarepiraat opgespoord door legale aankoop op iTunes

KickassTorrents, de grootste piratensite voor films, is offline gehaald nadat de beheerder ervan is opgepakt. Een legale aankoop op iTunes verraadde zijn locatie.

Het internet heeft vandaag op ironische wijze een van zijn grootste bronnen voor illegale films verloren. De oprichter van de piratensite kon worden opgepakt door een legitieme aankoop op iTunes.

KickassTorrents (KAT) had het beruchte The Pirate Bay voorbijgestoken als meest gebruikte verdeler van illegale films en tv-series, maar is sinds vandaag niet meer beschikbaar. TorrentFreak laat weten dat de vermoedelijke beheerder van de website, de 30-jarige Oekraïner Artim Vaulin, is opgepakt in Polen op basis van aanwijzingen van de FBI. De internetdomeinen van het piratenbolwerk zijn geconfisceerd.

Vaulin kon opgespoord en verbonden worden met KAT nadat hij via hetzelfde IP-adres een aankoop deed op iTunes en nadien inlogde op het Facebook-account van de torrentwebsite. De Verenigde Staten vraagt nu om de uitlevering van de man, om hem te berechten voor inbreuken op het auteursrecht en witwaspraktijken.

Volgens een statement van de Amerikaanse openbare aanklager die de zaak opende, zou KAT “meer dan 1 miljard dollar aan winsten gestolen hebben van de Amerikaanse entertainmentsector.” Het is onwaarschijnlijk dat de torrentwebsite terug online zal komen, maar ongetwijfeld zal er op korte termijn wel opnieuw een opvolger opstaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business