Nieuws

Ontploffende iPhone veroorzaakt derdegraads brandwonden

Na een valpartij met de fiets ontplofte de iPhone 6 van een 36-jarige Australiër. De man houdt hieraan derdegraads brandwonden over.

Een 36-jarige Australiër heeft aan den lijve kunnen ondervinden dat een ongeluk nooit alleen komt. De man maakte tijdens een fietstocht een onzachte landing op zijn achterste. Behalve een gedeukt ego en pijnlijke billen, houdt de fietser uit Sidney eveneens derdegraads brandwonden over aan zijn valpartij. De iPhone 6 die zich in zijn achterzak bevond, ontplofte namelijk na de onzachte aanvaring met het wegdek.

“Ik zag rook komen uit mijn achterzak en begreep niet wat het was. Plots voelde ik een felle pijn,” vertelt de 36-jarige Gareth Clear aan de Sydney Morning Herald. In enkele seconden tijd brandde de iPhone zich een weg door de broek van de onfortuinlijke man, waarna het een grote brandwond achterliet op Clear zijn bovenbeen. In het ziekenhuis diende de derdegraads brandwonden te worden verzorgt met huidtransplantaten.

Dit is niet het eerste verhaal over ontploffende toestellen. Lithiumionbatterijen zijn de voorbije jaren verbeterd, maar zijn nog steeds niet honderd procent veilig. Met name wanneer de accu’s oververhit geraken, een kortsluiting hebben, of een harde schok te verwerken krijgen, kunnen ze ontploffen.

Volgens Dan Doughty of Battery Safety Consulting vertoont ongeveer 1 in 10 miljoen batterijen problemen. Aangezien er zo’n zes miljard accu’s per jaar worden geproduceerd, houdt dit in dat ongeveer 600 batterijen per jaar problemen vertonen. De batterij in de iPhone van Clear blijkt hier één van te zijn.

https://twitter.com/gareth_clear/status/759864455119278080

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business