Nieuws

Tesla Autopilot wordt veiliger met extra sensoren

Om het toenemende gevoel van onveiligheid rond het semi-autonome rijsysteem van Tesla tegen te gaan heeft Elon Musk het antwoord klaar: meer sensoren.

 

[related_article id=”184240″]Elon Musk en Tesla zien de toekomst rooskleurig in. Volgens musk zullen autonome wagens veel vroeger werkelijkheid worden dan we verwachten. Nochtans steken de laatste tijd meer en meer incidenten de kop op met Tesla’s Autopilot. De naam is natuurlijk erg misleidend, aangezien het bedrijf zelf zegt dat het geen goed idee is om je handen van het stuur te halen en de wagen autonoom te laten rijden. Om de betrouwbaarheid toch enigszins te vergroten, zullen nieuwe wagens nog meer sensoren meekrijgen.

Dat stelt althans Electrek. Dat baseert zich op geruchten binnen het bedrijf en aanwijzingen die reeds aanwezig zijn bij recente modellen. Zo vind je bij nieuwere Tesla’s bijvoorbeeld ruimte voor extra bedrading en onderdelen die plaats hebben voor drie camera’s vooraan, in plaats van de huidige.

Naast meer camera’s zouden er tevens vier extra sensormodules bijkomen, eentje op elke hoek van de wagen. LIDAR-sensoren, lasersensoren die de afstand tot een object meten, zouden dan weer geen deel uit maken van de set-up. Nochtans zijn vele andere automerken ervan overtuigd dat LIDAR onontbeerlijk wordt voor de autonome wagen.

Tesla weigert ondertussen te reageren op de geruchten. Het enige dat vast staat volgens het bedrijf is een nieuwe software-update in de nabije toekomst. Daarbij zou de Autopilot lichtjes onder handen worden genomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business