Nieuws

TomTom lanceert horloge voor avontuurlijke sporters

Avontuurlijke sporters kunnen voortaan bij TomTom terecht voor een gespecialiseerd sporthorloge.

Vorig jaar stapte TomTom voor het eerst in de markt van avontuurlijke sporten met de lancering van een actiecamera. Tijdens IFA 2016 voegt het Nederlandse bedrijf aan dit segment een extra gadget toe: de TomTom Adventurer.

TomTom Adventurer

Net als de bestaande TomTom Spark en Runner kan dit sporthorloge je hartslag meten en muziek afspelen via bluetooth. Zoals de naam doet vermoeden, is de TomTom Adventurer bedoelt voor avontuurlijke sporten, zoals skiën, snowboarden en het maken van trektochten. Daarom bevat het horloge een barometer, kompas en gespecialiseerde sportmodi. Ook doet het horloge aan ‘rendetectie’ tijdens sneeuwsporten. Hierdoor kan het gadget het begin en einde van een sportsessie detecteren.

“We vinden dat iedereen die van de openlucht houdt het verdient om toegang te hebben tot high-end technologie die normaal gezien is voorbehouden voor extreme bergbeklimmers,” vertelt Corinne Vigreux van TomTom. “Dankzij de TomTom Adventurer kan iedereen beginnen met het bijhouden van zijn activiteiten wanneer men op zoek gaat naar nieuwe hoogtes.”

TomTom Touch

Behalve met een nieuw horloge voor avontuurlijke sporters breidt TomTom zijn sportgamma eveneens uit met een fitnesstracker. De TomTom Touch telt het aantal stappen die je zet, analyseert je slaappatroon en meet je hartslag. Het gadget van TomTom bevat sportmodi voor rennen, fietsen, wandelen en fitnessen. Ook kan je smartphonenotificaties bekijken op het toestel.

In tegenstelling tot andere fitnesstrackers kan de TomTom Touch je lichaamssamenstelling bepalen. Met een druk op de knop kan je je percentage lichaamsvet en spiermassa opvragen. Hierdoor kan je nakijken of het sportprogramma dat je hebt opgesteld je lichaamssamenstelling daadwerkelijk verandert op een manier die jij wilt.

Je kan de TomTom Touch vanaf 8 september bestellen. Het gadget is pas vanaf oktober daadwerkelijk beschikbaar en kost 149 euro. De TomTom Adventurer is eveneens vanaf oktober beschikbaar en zal 299 euro kosten.

De hele ZDNet-redactie is op IFA aanwezig. Lees hier al het technologienieuws, rechtstreeks vanop de beurs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business