HP vindt de modulaire desktop uit waar je zelf kan kiezen wat je nodig hebt: blu-raydrive, surround speakers, wireless charger, alles kan.

 

HP Elite Slice

Een smartphone is tegenwoordig modulair dankzij Motorola en LG, waarom niet doortrekken naar andere segmenten? HP experimenteerde vorig jaar al met een modulaire workstation, maar het concept verdiende nog wat verfijning. Op IFA heeft het de Elite Slice aan de wereld getoond: sexy, strak, multifunctioneel en vooral heel handig.

Drie modules

Welke modules zijn er allemaal? Om te starten zijn er drie verschillende modules om onderaan de kleine minipc te klikken. Er is een audiomodule om direct van surround geluid te genieten. Wie graag dvd’s of cd’s wil gebruiken, kan een dvd-drive onderaan klikken. Alles is complementair, je kan dus ook zonder problemen voor alle modules tegelijk kiezen. De laatste module is een VESA-adapter, zodat je de minipc achter je monitor kan hangen indien die laatste dat ondersteunt.

De minipc heeft ongeveer dezelfde voetafdruk als de meeste andere varianten op de Intel NUC, maar hij ziet er wel een pak strakker uit door de roestkleurige ventilatoropening over de hele zijkant. Het geeft de indruk alsof het bovenste gedeelte van de Elite Slice los staat van de onderkant, en daar is bewust voor gekozen.

Bellen of draadloos laden

Je kan de bovenkant namelijk ook modulair kiezen, ook al moet je die wel tijdens je bestelling doorgeven. Later veranderen is geen optie. De eerste optie is vooral interessant in vergaderzalen: touchbediening om gesprekken aan te nemen, mute, volumebediening en om in te leggen. Voorlopig werkt deze functie enkel met Skype for Business. Wie daar geen boodschap aan heeft, kan ook kiezen voor een Qi-lader om je smartphone of tablet draadloos op te laden.

HP mikt met de Elite Slice op de zakelijke wereld, maar het toont wel dat de desktop in deze vorm nog wel kan groeien. We zouden het helemaal niet erg vinden mocht de fabrikant deze modulariteit verder uitbreiden en op de consumentenmarkt lanceren. Er is binnenin ruimte voor een 6de generatie Intel Core i5 of i7 vPro-chip, vingerafdruklezer en USB-C. Verdere configuratiedetails zijn voorlopig nog niet bekend. Van zodra we een prijs en beschikbaarheidsdatum kennen, vullen we dit artikel aan.

De hele ZDNet-redactie is op IFA aanwezig. Lees hier al het technologienieuws, rechtstreeks vanop de beurs.