Nieuws

Here One: meer dan een muzikaal hoorapparaat

Wat krijg je als je de kabel van een in-ear oortelefoon doorknipt en dan combineert met een hoorapparaat? Een erg indrukwekkend gadget.

Een draadloze oortelefoon wordt geregeld geprobeerd, ook een Belgische start-up liet zich hier recent mee in. Slechts weinigen weten echter de finish te halen. De Here One van Doppler Labs is niet alleen een afgewerkt product, het is ook nog eens een praktisch én kwalitatief gadget. Met een prijs van 299 euro geeft het andere noise-cancelling oortelefoons een trap onder de kont.

Het spektakel begint met de verpakking: een klein doosje dat fungeert als powerbank herbergt de draadloze oordoppen. Ze hebben een batterijduur van vier uur, maar kunnen dankzij de batterij van het doosje maximaal twaalf uur spelen. Van zodra je ze in je oren steekt, beginnen ze het akoestische profiel van je omgeving te filteren. Het resultaat is een gerichte noise-cancelling.

Het verschil is dat je kan kiezen wat je wegfiltert. Noise-cancelling gaat tekeer als een olifant in een porseleinkast en zal elk repetitief geluid proberen weg te filteren. Met de Here One kan je in de app echter instellen in welk soort omgeving je je bevindt, waarna ze aan het werk gaan. Als iemand in je buurt dan tegen je praat, zal je die persoon perfect kunnen verstaan. Zoals bij een hoorapparaat zal je die ene persoon zelfs beter kunnen verstaan in een voorts rumoerige omgeving.

Doe eens gek

Naast wegfilteren kan je met de Here One ook dingen gaan toevoegen. Zo kan je galm of vertraging op een stem of muziekje zetten. Waarom je dat zou willen doen, blijft een vaag mysterie, maar het is leuk dat je het kunt. Natuurlijk is het ook leuk om gewoon Spotify of een andere dienst te streamen vanaf je smartphone.

Voor muzikanten is de Here One nog het meest een geschenk uit de hemel. Wie al eens optreedt, weet dat je jezelf of je medemuzikanten zelden of nooit goed zal horen. Met de Here One kan je dan bepaalde klanken of geluiden wegfiltert, zodat samen spelen plots een zaak van niks wordt.

De Here One van Doppler Labs zal beschikbaar zijn vanaf december, voor een prijs van 299 euro.

De hele ZDNet-redactie is op IFA aanwezig. Lees hier al het technologienieuws, rechtstreeks vanop de beurs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business