Geen besturingssysteem is te excentriek voor Lenovo’s Yoga Book. Na de reeds aangekondigde Windows- en Android-versies maakt de fabrikant ons nu warm voor een Chrome OS-editie.

20160901_141254

De Yoga Book is nog niet beschikbaar en er komt al een nieuwe versie van Lenovo’s nieuwste toestel uit. De Yoga Book is een nieuwe kijk op de klassieke tablet en kon tijdens IFA in Berlijn op veel belangstelling rekenen. Het toestel is voorzien van een extra aanraakpaneel waarmee je kan tekenen maar dat ook in staat is je notities te digitaliseren. We gingen reeds aan de slag met de Android- en de Windowsversies van de tablet maar nu verklapt Lenovo dat er ook een Yoga Book met Chrome OS in de stijgers staat.

Officieel sprak de Chinese fabrikant enkel over de eerste twee edities van zijn toestellen en die versies waren eveneens de enige die we zelf konden testen. Aan Techradar verklapte Matt Lazare van Lenovo dat we ook een Chrome OS-versie mogen verwachten. Wanneer het zo ver zou zijn, wilde de man nog niet verklappen. Ook een kostprijs kennen we nog niet.

De stap naar Chrome OS lijkt niet zo groot nu Google de lijn tussen dat besturingssysteem en Android zelf steeds vager maakt. Zo draaien Android-apps al op enkele compatibele Chromebooks.