Nieuws

Samsung beperkt laadcapaciteit Note 7 tot 60 procent

Alle Samsung Galaxy Note 7-toestellen die niet worden geruild, krijgen een softwarepatch. Die zorgt ervoor dat batterijen slechts 60 procent opgeladen worden.

[related_article id=”185936″]

Ondanks de massale terugroepactie die Samsung op poten zette voor de Note 7, lijkt niet iedereen bereid om gehoor te geven aan de oproep. Voor huidige Note 7-smartphones die niet worden ingeleverd, wordt daarom een softwarematige beperking op de batterij ingesteld: deze toestellen zullen slechts tot 60 procent kunnen opladen.

Hoewel de Note 7 nog maar in een aantal landen op de markt is, wordt de update wereldwijd uitgerold, zo leerde onze redactie van een bron binnen Samsung. Op die manier hopen ze het risico van wildverkoop voor de straatdatum te minimaliseren.

Sinds de bom twee weken geleden barstte, zijn er al meer dan 70 gevallen bekend van toestellen die explodeerden. De problemen lijken voort te komen uit een probleem met een batterij die Samsung zelf ontwikkelde. In China zijn geen problemen gemeld, met dank aan een andere batterij die voor die markt gebruikt wordt. Ondertussen maakte Samsung al bekend dat het voor de overige Note 7’s gebruik zal maken van de diensten van de fabrikant van iPhone-batterijen.

The Verge schrijft ondertussen dat Samsung van plan is om vanaf 19 september de Note 7-verkoop in Zuid-Korea te hervatten. De rest van de wereld zou dan snel moeten volgen. De zaak ondermijnt ondertussen ook de marktwaarde van Samsung als merk, waardoor het de voorbije dagen maar liefst 22 miljard dollar van zijn waarde verloor. Het is nu de vraag of Samsung deze imagoschade te boven zal komen, of dat de Note 7 finaal een flop wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business