Nieuws

Oculus maakt Gear VR onbruikbaar met Galaxy Note 7

Gear VR-ontwikkelaar Oculus heeft uit voorzorg de ondersteuning van de VR-bril voor de Samsung Galaxy Note 7 ingetrokken.

Oculus heeft een update uitgebracht voor zijn mobiele app die ervoor zorgt dat de Gear VR niet meer kan samenwerken met Samsungs ontvlambare Galaxy Note 7. De toestellen zullen niet compatibel meer zijn “tot nader order”, laat het bedrijf weten op zijn website.

Oculus ontwikkelde de Gear VR-bril voor Samsung. Nu de Zuid-Koreaanse fabrikant de globale verkoop van de Galaxy Note 7 stopzet en gebruikers aanraadt om de smartphone uit te schakelen, neemt ook Oculus zijn voorzorgsmaatregelen. Gebruikers die toch proberen om een Gear VR met een Note 7 te koppelen, krijgen op hun smartphone te lezen dat de ondersteuning omwille van veiligheidsredenen is verwijderd.

Nu zelfs vervangtoestellen voor de Galaxy Note 7 niet vrij van ontploffingsgevaar blijken te zijn, is het niet onlogisch dat men preventief vermijdt dat gebruikers de smartphone op het gezicht bevestigen met een VR-bril.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business