Nieuws

Daydream doet Pixel-telefoons oververhitten

Googles VR-platform, Daydream, zorgt ervoor dat Pixel-telefoons al na vijftien minuten oververhit zijn.

 

Verschillende gebruikers rapporteren dat hun Pixel-smartphones erg warm worden tijdens het gebruiken van Google Daydream, zo weet Tweakers. Enkele ongelukkige Reddit-posters beweren zelfs dat er na slechts vijftien minuten Daydream-tijd een waarschuwing verschijnt op hun telefoon. In het bericht wordt gevraagd om Daydream uit te schakelen zodat de smartphone kan afkoelen.

Daydream is het laatste VR-avontuur van Google, waarin alle belangrijke software van het bedrijf geïntegreerd is. De bijhorende VR-bril, Daydream View, werd tezamen met de Pixel-telefoons gelanceerd en is gebaseerd op Google Cardboard. In tegenstelling tot de kartonnen headsets van Google is de Daydream View vervaardigd uit stof en schuim en hier zou wel eens het schoentje kunnen wringen.

[related_article id=”181017″]

Een opmerkzame Reddit-gebruiker merkt terecht op dat de stoffen behuizing van de Daydream View er wel eens voor zou kunnen zorgen dat de smartphones niet naar behoren kunnen afkoelen. Karton laat immers meer lucht door dan stof en schuim, waardoor de temperatuur van de toestellen meer zal oplopen dan bij Google Cardboard het geval was.

Op Reddit wordt er echter eveneens beweerd dat Google op de hoogte is van het probleem en werkt aan een oplossing. Dit doet vermoeden dat de oververhittingsproblemen te wijten zijn aan een softwarematige fout, dat Google kan verhelpen met een software-update. Indien dit het geval is, kan Google het probleem op een eenvoudige en goedkope manier van de baan helpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business