Nieuws

Hints duiden op nieuwe Tesla met grootste bereik ooit

Een stukje programmeercode hint naar de toekomstige lancering van nieuwe Tesla-modellen met een groter bereik.

Het opduiken van de badge “100D” in de code van een online programma van Tesla lijkt aan te geven dat het bedrijf zich opmaakt om een nieuwe batterij te lanceren en dus ook nieuwe Tesla-modellen. De nieuwe accu is goedkoper en minder krachtig dan de al bestaande 100 kWh accu voor de Model S en Model X, maar heeft tegelijk een groter bereik.

Tesla’s krachtigste wagens van het moment zijn de Model S P100D en de Model X P100D, beide met een speciale “prestatieversie” van hun batterij. Wat het bedrijf nog niet aanbiedt is een gewoon 100D-model, maar daar lijkt dus binnenkort verandering in te komen. Een alerte Reddit-gebruiker merkte een nieuwe badge op in de broncode van de online design studio van Tesla, waarmee je op de website een auto kan laten configureren. De badge is nog niet publiekelijk zichtbaar gemaakt, maar het wijst er alleszins op dat Tesla ermee bezig is.

Model 3

Officiële gegevens over de 100D-batterij zijn er nog niet, maar er circuleert wel gelekte informatie van het Nederlandse RDW, de testorganisatie die Tesla normaal gebruikt om Europese certifacten te bekomen voor zijn wagens. Volgens die gegevens maakt de 100D-batterij het afleggen van 613 km mogelijk op één oplaadbeurt, wat meteen het grootste bereik zou zijn dat een Tesla in huis heeft en bij uitbreiding het grootste bereik voor een elektrische wagen wereldwijd ongeacht het merk.

De accu is niet alleen belangrijk voor Tesla’s huidige wagens. De 100D is ook cruciaal voor de goedkopere Model 3 die in 2017 op de markt moet komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business