Nieuws

Google geeft Chrome op Android ondersteuning voor VR

Google rolt op dit moment ondersteuning voor WebVR uit naar Chrome op Android. Het laat toe om een VR-toepassing binnen de browser af te spelen, al is dit nog niet voor elke headset mogelijk.

Google is gestart met het updaten van de Androidversie van Chrome om WebVR te ondersteunen, een JavaScript API die het mogelijk maakt om VR-toepassingen rechtstreeks in de browser te draaien. De API was sinds december al beschikbaar voor bètatesters, maar maakt nu zijn publieke debuut.

Dankzij WebVR kan de browser data verzamelen over de positie en oriëntatie van je smartphone, en van de diverse invoeropties. Ontwikkelaars hoeven hun VR-video’s dus niet meer in een eigen app te gieten om deze beschikbaar te maken voor gebruikers. Het kan de drempel om met VR te experimenteren verlagen. Je hoeft immers niets meer zelf te downloaden, de toepassing wordt in de browser afgespeeld. Dergelijke mogelijkheid was al ingebakken op bepaalde webplatformen, maar is nu dus doorgetrokken naar de browser zelf. In zijn aankondiging haalt Google vijf websites aan die al gebruik maken van WebVR, waaronder de interactieve documentaire Bear 71 en Matterport, een VR-bibliotheek die je een inkijk geeft in huizen van beroemdheden.

Op dit moment kan je enkel profiteren van WebVR op Chrome als je Googles eigen Daydream headset gebruikt, of door een VR-video gewoon zonder headset te activeren op je mobiele toestel. Het bedrijf belooft dat het binnenkort meer brillen zal ondersteunen, waaronder de Google Cardboard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business