Nieuws

Pulse: betalen met zonnebril en Apple-fraude in Rusland

Verder in deze Pulse: Huawei P10 Lite komt eraan, dood door hoverboard en Japan wint de dronerace.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Met cash, bankkaart of zonnebril?

Visa stelde gisteren zijn nieuwste betaalmiddel voor: een zonnebril. De kredietkaartmaatschappij wil een proefproject opstarten waarbij een zonnebril wordt uitgerust met een NFC-chip die in contact staat met jouw smartphone. Op die manier zou je in een winkel kunnen betalen zoals je dat met Android Pay of Apple Pay zou doen. In plaats van je smartphone of Apple Watch gebruik je dan gewoon je zonnebril om langs de betaalterminal te gaan. Het proefproject vindt de komende dagen plaats in de VS op een surfcompetitie, waar het al eens gebeurt dat je geen portefeuille in de buurt hebt.

2. Apple fraudeert in Rusland

Het meest waardevolle bedrijf ter wereld is schuldig bevonden aan het manipuleren van iPhone-prijzen in Rusland. Apple besliste volgens de Russische antitrustregulator dat het nog niet waardevol genoeg was en chanteerde erkende verkooppunten. Wie een Apple-toestel probeerde te verkopen met korting zou een mail krijgen van het bedrijf met de vriendelijke vraag daar onmiddellijk mee op te houden. Wie dat niet deed, zag zijn contract verdwijnen naar een Goelag-strafkamp. Als Apple effectief schuldig wordt bevonden, kan het tot 15 procent van zijn jaarlijkse inkomsten (uit Rusland) verliezen.

3. Dood door hoverboard

Licht ontvlambare hoverboards hebben hun eerste slachtoffer geëist. Het gaat om een driejarig Amerikaans meisje. Een hoverboard zou bij haar thuis ontploft zijn, waarna de hele woning in vlammen opging. De vader van het meisje en haar oudste broer mochten het ziekenhuis reeds verlaten, twee andere meisjes bevinden zich nog in kritieke toestand. Het incident had voorkomen kunnen worden aangezien de fabrikant van het hoverboard al in juli had beslist om alle modellen terug te roepen, in totaal meer dan 500.000 exemplaren.

4. Japan heeft de snelste droneleveringen

Correcter zou zijn: Japan is de eerste die leveringen per drone kan gaan aanbieden. Rakuten en AirMap, twee bedrijven die zich bekwamen in drones, bundelen namelijk de krachten om droneleveringen zo snel mogelijk te realiseren op het eiland. Dat Japan de Verenigde Staten de loef zal afsteken, is geen toeval: het land gebruikt al decennialang onbemande vliegtoestellen om onder meer landbouwers bij te staan in hun job. Net al Amazon experimenteert Rakuten al sinds juni. Amazon kijkt echter nog aan tegen een groter bureaucratisch doolhof, waardoor Rakuten deze race zal winnen.

5. Huawei P10 Lite komt eraan

De P10 Lite van Huawei komt eraan. De Italiaanse webwinkel Monclick biedt het toestel nu al aan om voor te bestellen. Het zal 349 euro kosten en moet mensen verleiden die kijken naar de hogere middenklasse. Huawei zet zo met twee toestellen in op de middenklasse, nadat het eerder al de P8 Lite (2017) aankondigde. De belangrijkste verschillen tussen beide ‘Lite’-modellen zijn de afwerking (respectievelijk metaal tegenover glas), een lichtjes andere camera, een verdubbeling van het interne en RAM-geheugen (32 GB en 4 GB versus 16 GB en 3 GB). Verder lijken de toestellen nagenoeg identiek.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business