Ook in deze Pulse: Apple wil muzieklabels kleiner deel van streamingopbrengsten betalen, Microsoft-app laat je teksten dicteren in Word en Sega brengt games gratis naar Android en iOS.

Advertentie

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Google Glass krijgt een update

Google Glass is niet dood. De slimme bril heeft deze week zijn eerste update gekregen sinds september 2014. Daarmee wordt onder meer bluetooth-ondersteuning toegevoegd. Waarom de update er precies nu komt, is niet duidelijk. Glass is overigens nooit volledig van het toneel verdwenen; wanneer bleek dat consumenten er niet meteen op zaten te wachten, heeft Google het project simpelweg naar enterprise verhuisd. Deze nieuwe update voor de consumentenversie komt evenwel als een verrassing.

2. KU Leuven stelt zonnewagen voor

Het Solar Team, dat bestaat uit ingenieursstudenten van de KU Leuven, heeft zijn nieuwe zonnewagen voorgesteld waarmee het dit jaar zal deelnemen aan het wereldkampioenschap in Australië. De Punch Two, zoals de racewagen op zonne-energie werd gedoopt, maakte gisteren zijn eerste testrit in het stukje Australië in dierentuin Planckendael. Het is al de zevende Belgische zonnewagen. Bij het vorige wereldkampioenschap eindigden de studenten op een vijfde plaats.

3. Apple wil muzieklabels kleiner deel van streamingopbrengsten betalen

Apple is in gesprek met verschillende muzieklabels om de licentieovereenkomsten voor Apple Music en iTunes te vernieuwen, en hoopt daarbij een betere deal in de wacht te slepen. Dat meldt Bloomberg. Het bedrijf wil het percentage van de opbrengsten dat het moet afstaan aan de muzieklabels verlagen. Ook Spotify onderhandelde onlangs een gelijkaardige deal met Universal Music Group en bood het label daarbij in ruil de mogelijkheid om albums voor een bepaalde periode exclusief aan betalende abonnees aan te bieden.

4. Gratis Microsoft-app laat je teksten dicteren in Word

Microsoft introduceert een slimme add-on voor Office-applicaties die toestaat om spraak in tekst om te zetten. Jij dicteert, en de woorden verschijnen automatisch op papier. De add-on is afkomstig uit Microsofts Garage, een lab voor experimentele toepassingen. Onze collega’s van Smartbiz gingen aan de slag met de gratis add-on, maar werden nog niet van hun sokken geblazen.

5. Sega brengt games gratis naar Android en iOS

Sega brengt enkele van zijn beste retrospellen gratis naar Android en iOS. Het voorlopige aanbod bestaat uit vijf titels, maar die catalogus zal elke twee weken worden aangevuld. Momenteel kan je al aan de slag met de originele ‘Sonic the Hedgehog’, ‘Comix Zone’, ‘Altered Beast’, ‘Kid Chameleon’ en ‘Phantasy Star II’. De spellen zijn gratis, maar voor een advertentievrije ervaring betaal je een kleine 2 euro.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Lenovo toont laptop van de toekomst

De ThinkPad-lijn bestaat 25 jaar, tijd voor Lenovo om in de toekomst te kijken met een bijzondere conceptuitvoering van een laptop.

Microsoft geeft toe: Windows schakelt soms antivirus uit

Windows 10 zette geïnstalleerde antivirussoftware op non-actief ten voordele van Windows Defender, zo erkent Microsoft. Het bedrijf is momenteel verwikkeld in een juridische strijd met Kaspersky rond misbruik van zijn marktpositie.

Netflix lanceert interactieve afleveringen

De kijker krijgt het verhaal in handen terwijl hij personages de gewenste richting uitstuurt. Een aflevering kan daardoor variëren in lengte én in afloop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here