Nieuws

Prototype VR-headset van Samsung traceert je ogen en handen

Een Zuid-Koreaans overheidsinstituut plaatste beelden en info online van een prototype voor een vr-headset van Samsung. In tegenstelling tot de Gear VR heb je voor deze koptelefoon geen telefoon nodig.

Samsung ontwikkelt een virtual reality-headset waar je, in tegenstelling tot de Samsung Gear VR, geen smartphone voor nodig hebt. Dat blijkt uit een persbericht die het Zuid-Koreaanse overheidsinstituut K-ICT Born2Global Centre online plaatste. De koptelefoon, die de codenaam Exynos VR III krijgt, brengt enkele leuke functies met zich mee zoals eye- en handtracking.

Eye- en handtracking

In het persbericht wordt een prototype getoond dat in zijn huidige variant niet te koop zal zijn in de winkel. Dankzij de eyetracking-technologie vangt de koptelefoon op waarnaar je kijkt en kan het dat deel verscherpen. Daarnaast kan de headset ook de posities van de handen analyseren en herkent het gezichtsuitdrukkingen en stem.

Het prototype bevat twee wqhd+-schermen (op 90 fps), oftewel de resolutie van de Galaxy S8. Ook de chip lijkt op die van het vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant, met vier Mongoose-processorkernen geklokt op 2,5 GHz, vier lager geklokte A53-processorkernen en een ARM Mali G71MP20-gpu. Samsung bakt de SoC op 10 nm.

De naam Exynos is afkomstig van de mobiele SoC’s van Samsung, die al jarenlang die merknaam krijgen. Wanneer de gsm-reus een standalone-variant van de Gear VR uitbrengt en hoeveel de koptelefoon zal kosten, is voorlopig nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business