Nieuws

OnePlus heeft oplossing voor crashende smartphones

De OnePlus 5 start opnieuw op wanneer je de hulpdiensten belt. Gelukkig heeft de fabrikant al een oplossing klaar.

De OnePlus 5 van veel gebruikers start opnieuw op wanneer ze de hulpdiensten willen bellen, waardoor het onmogelijk wordt om de politie of brandweer van een probleem te verwittigen. OnePlus heeft gelukkig al een oplossing klaar en stuurde een software-update uit naar zijn klanten.

Voice over LTE

Eerder deze maand raakte bekend dat bij sommige gebruikers hun OnePlus 5 crasht wanneer ze naar ‘911’ of ‘999’ willen bellen. Een verontwaardigde Reddit-gebruiker kon hierdoor de brandweer niet verwittigen toen hij een gebouw in brand zag staan. OnePlus vertelde al snel dat ze aan oplossing aan het werken zijn en vroeg aan eenieder met het probleem om contact met hen op te nemen.

Nu heeft het bedrijf een oplossing klaar, die in de vorm van een software-update al bij zijn klanten is beland. Het probleem stak de kop op wanneer mensen op een Voice over LTE (VoLTE)-netwerk zaten en het OTDOA-protocol werd gelanceerd. Dat protocol is een methode om je locatie aan de hulpdiensten door te geven.

[related_article id=”216845″]

“De bron van het probleem was gerelateerd aan een probleem met het gebruik van het modemgeheugen, waardoor een reboot werd getriggerd. Deze reboot gebeurde willekeurig voor sommige gebruikers op een VoLTE-netwerk waar het OTDOA-protocol werd ingeschakeld wanneer je de hulpdiensten belde,” schrijft OnePlus.

Update

OnePlus rolt sinds vrijdag een OxygenOS 4.5.6-update uit om het probleem van de baan te helpen. Het bedrijf vraagt aan eenieder met een OnePlus 5 om de update zo snel mogelijk te installeren. De update wordt eerst naar een klein aantal gebruikers gestuurd, waarna steeds meer eigenaars van een OnePlus 5 de update zullen ontvangen. Ons testtoestel heeft de update alvast gekregen, waarbij duidelijk wordt gezegd welk probleem wordt opgelost.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business