Nieuws

Sony lanceert één van de eerste smartphones met Android Oreo

Sony kondigt tijdens IFA twee nieuwe smartphones aan. Beide toestellen komen met de nieuwste versie van Android: Oreo.

Sony kondigt zijn nieuwe Xperia XZ1 en XZ1 Compact aan. Deze smartphones zijn de opvolgers van de XZ en X Compact van vorig jaar en krijgen een nieuw design. De XZ1 heeft een metalen frame en beide telefoons komen met Sony’s Motion Eye-camerasysteem dat we kennen van de XZ-reeks van vorig jaar. Interessant aan de telefoons is dat ze met Android Oreo komen, waardoor Sony één van de eerste merken buiten Google is die het gloednieuwe besturingssysteem naar de consument brengt.

Camera

Beide smartphones hebben een 19-MP-camera die de Predictive Capture-functie gebruikt. Deze functie maakt een foto enkele seconden voor je daadwerkelijk een kiekje schiet, waardoor je geen leuke momenten mist doordat je je foto slecht timet. Verder maakt de camera super slow-motionvideo’s aan 960 fps met een 720p-resolutie. Bovendien kan je 4K-video’s maken aan standaard snelheden. De camera’s missen jammer genoeg nog steeds optische beeldstabilisatie. In plaats daarvan moet je het doen met Sony’s SteadyShot-software, dat voor elektronische beeldstabilisatie zorgt.

Een nieuwe camerafunctie van Sony is een 3D-scanningmodus. De camera scant een object en bewaart een 3D-beeld. Dat beeld kan je naar een 3D-printer sturen, of delen op sociale media. Bovendien wil Sony de functie binnenkort integreren in spellen, waardoor je een 3D-avatar van jezelf kan maken.

Specificaties

De XZ1 heeft een 1080p-scherm van 5,2 inch groot dat HDR ondersteunt. De kleinere smartphone heeft een 4,6-inchscherm met een 720p-resolutie. Beide toestellen hebben Gorilla Glass 5 en zijn waterresistent.

De twee smartphones hebben een Snapdragon 835, 4 GB RAM en een batterij met een capaciteit van 2.700 mAh. Bij de XZ1 krijg je 64 GB opslagruimte, terwijl je het bij de Compact met 32 GB opslag moet stellen. Je kan de opslagruimte van beide telefoons uitbreiden met een microSD-kaartje.

[related_article id=”217783″]

Oreo

De XZ1 is in de Verenigde Staten vanaf 19 september verkrijgbaar voor 699,99 dollar. Op de XZ1 Compact moet je tot 4 oktober wachten. Deze smartphone kost 599,99 dollar. Beide smartphones komen met Android Oreo, waardoor ze één van de eerste toestellen zijn met het nieuwe besturingssysteem. Googles Pixel- en Nexus-lijn krijgen uiteraard eveneens het nieuwe OS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business