Nieuws

Intel kondigt Coffee Lake-desktopprocessors aan

In zijn achtste Core-generatie introduceert Intel vier nieuwe processors. De Coffee Lake-cpu's zijn gebakken op 14 nanometer en sneller door het hoger aantal rekenkernen.
[related_article id=”217693″]

Intel heeft in een onverwacht persbericht de komst van vier Coffee Lake-cpu’s aangekondigd. Deze zijn gebakken volgens het 14nm++-bakprocédé. De twee plusjes illustreren dat het om de derde generatie van het bakproces gaat. Zo introduceert Intel voor het eerst quadcores in de Core i3-familie en hexacores in de Core i5-familie.

Zes nieuwe telgen

Dit zijn de zes nieuwe cpu’s. Het gaat om twee Core i3-quadcores, twee Core i5-hexacores en twee Core i7-hexacores met HyperThreading.

Hun basiskloksnelheid is over het algemeen iets lager dan de Skylake-generatie, maar de processors moeten sneller worden door de toename van het aantal cores. Waarom de kloksnelheid iets lager ligt gaf de chipbakker niet prijs, maar waarschijnlijk was die beslissing nodig om het Thermal Design Power (TDP) op peil te houden. De Turbo Boost ligt wel iets hoger. De interne architectuur van de chips zijn identiek aan zijn voorganger: concreet wordt er nog steeds gebruik gemaakt van Skylake-cores en Kaby Lake-gpu’s.

Een vierde sneller

De topprocessor van de generatie wordt de Intel Core i7-8700K, die volgens Intel 25% meer frames per seconde haalt dan zijn voorganger Core i7-7700K in Gears of War. Ook beweert de chipbakker dat 4k-panoramavideos ongeveer een derde sneller verwerkt worden.

Daarnaast introduceert Intel voor het eerst Core i3-cpu’s met vier rekenkernen en Core i5-cpu’s met zes rekenkernen. De hele chipset (Z370) kan overweg met maximaal 40 pci-e 3.0-lanes, Optane-geheugen, DDR4 2666-geheugen en Thunderbolt 3. Voor dit laatste is er mogelijk nog een extra chip nodig. Ondersteuning voor HDMI 2.0a is ook aanwezig, al is daar een LSPCon voor nodig.

Vanaf vijf oktober kan je een koffieprocessor bestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business