Nieuws

Razer Phone: dé smartphone voor gamers?

Het gamingmerk Razer lanceert voor het eerst een smartphone voor zijn klanten. De eerste websites hebben een hands-on met het toestel achter de rug. Wat is hun verdict?

Razer staat voornamelijk bekend voor zijn gaminglaptops en andere –gadgets, maar lanceert deze maand voor het eerst een smartphone. De Razer Phone is bedoeld voor gamers en kost 699 dollar. Op papier heeft de smartphone meer dan voldoende kracht om de zwaarste mobiele spellen te verwerken. Hoe vertaalt dat zich naar prestaties in de echte wereld?

Scherm

Eén van de indrukwekkendste features aan de Razer Phone is het scherm. Razer koos voor een 5,7-inchpaneel gemaakt uit LCD. LCD zorgt voor minder kleurrijke beelden dan OLED, maar heeft als grote voordeel dat het voor een hogere refreshrate kan zorgen. Het scherm heeft dan ook de hoogste refreshrate van alle smartphones ter wereld: 120 Hz. Dat is hetzelfde als wat de iPad Pro levert en zorgt voor erg vloeiende beelden.

“Om een lang verhaal kort te maken, dat maakt alles wat gebeurt op het scherm erg vloeiend,” schrijft Engadget. Ook Techradar is onder de indruk van het scherm, al houdt deze website van fleurigere beelden. “Het scherm is fris, duidelijk en helder, maar het heeft niet de kleurenpracht van de nieuwste Samsung of Pixel.”

Speakers

Een tweede indrukwekkende component van de Razer Phone is de speaker. De bovenste schermrand van het toestel bestaat volledig uit een grille, waarachter krachtiger luidsprekers schuilgaan. De twee speakers hebben hun eigen versterker en zijn volgens Dolby Atmos-standaarden getuned. Spellen kunnen de gezamenlijke kracht van de luidsprekers gebruiken om voor de 3D-visualisatie van geluid te zorgen.

Volgens Techradar zijn de speakers beter dan wat deze van de iPhone 8 Plus, met rijker geluid, duidelijke audio en stevige bassen. “De speakers van de Razer Phone zijn hands-down de beste speakers die we ooit van een smartphone hebben gehoord. Ze zijn echt, echt, echt indrukwekkend,” aldus Techradar. “Ze zijn de luidste, meest meeslepende speakers die ik ooit op een smartphone hebt gehoord,” voegt Engadget daar aan toe.

Prestaties

Aangezien de Razer Phone de zwaarste spellen moet kunnen draaien, heeft Razer het toestel voorzien van een Snapdragon 835 en maar liefst 8 GB RAM. Spellen werken hierdoor erg vlot, wat wordt bijgestaan door de hoge refreshrate van het scherm.

“Zelfs in zijn niet-afgemaakte vorm merkte erg weinig momenten van lag wanneer ik demospellen spelen,” vindt Engadget. “We speelden Riptide GP: Renegade en Titanfall Assualt en het spelverloop was gepolijst en de graphics waren erg vloeiend. Bovendien gaat de framerate pas omhoog tijdens intense scènes, waardoor de batterij wordt gespaard,” schrijft Techradar.

Dat Razer zijn batterij op deze manier spaart, wil niet zeggen dat de Razer Phone een kleine accu heeft. De capaciteit van de batterij is maar liefst 4.000 mAh, wat zou moeten resulteren in een indrukwekkende autonomie. Gamen verbruikt erg veel stroom, maar dankzij deze grote accu zorgt Razer ervoor dat je ook onderweg spellen kan spelen.

Conclusie

Op het vlak van gamingervaring slaat Razer de nagel op de kop, wat jammer genoeg niet wil zeggen dat de Razer Phone feilloos is. In tegenstelling tot andere vlaggenschepen is de smartphone niet water- en stofbestendig, waardoor je het toestel met iets meer zorg moet behandelen. Bovendien heeft het toestel geen audiojack en stellen de dubbele 12 MP-camera’s teleur. “De dubbele camera slaat er niet in om indruk te maken. Het werd gemaakt met simpliciteit als prioriteit, maar ik wou dat het team in plaats daarvan op beeldkwaliteit had gefocust,” vindt Engadget.

Desalniettemin is de Razer Phone een erg goed toestel. Geen enkel ander merk is er ooit zo goed in geslaagd om een echte gamingsmartphone te creëren. Bovendien kunnen de straffe prestaties niet alleen gamers bekoren; ook andere gebruikers zullen de kracht van dit toestel kunnen smaken.

AndroidmobielontspanningrazerRazer Phone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals