Nieuws

Met de OnePlus 5(T) kan je geen Netflix in HD streamen

Ziet Netflix er nogal korrelig uit op je Oneplus-telefoon? Dat is normaal, want er mist een stukje cruciale software op de telefoon.

De OnePlus 5T en voorganger OnePlus 5 kunnen geen HD-streams aan. Als je dus een filmpje kijkt via een streamingdienst zoals Netflix of Amazon Prime, dan kijk je naar video’s in lagere kwaliteit. Het probleem werd ontdekt door gebruiker ‘whatthefunk’ op het forum van OnePlus.

[related_article id=”220993″]

Beide telefoons missen immers een stukje software, genaamd Widevine level 1 DRM. De OnePlus 5(T) ondersteunt enkel Widevine Level 3. Hoewel het scherm is voorzien van een Full HD-resolutie en er krachtige hardware onder de motorkap schuilt, kunnen films en series enkel in lagere resoluties worden weergegeven. Kijk je Netflix op je OnePlus-telefoon, dan zien de streams er nogal korrelig uit, zelfs als je een snelle en stabiele wifi-verbinding hebt.

Update in het verschiet

De Chinese fabrikant bevestigde aan The Verge dat de software inderdaad niet aanwezig is, maar dat er binnenkort een update komt die Widevine level 1 naar Oneplus-telefoons zal brengen. Wanneer de update verschijnt, is nog niet duidelijk.

Twee weken geleden ging collega Dries met de OnePlus 5T aan de slag. Hier kan je zijn bevindingen lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business