Nieuws

Analisten verlagen verwachtingen iPhone X-verkoop

Mede dankzij zijn hoge prijskaartje is de iPhone X veel minder populair dan verwacht.

De verkoop van de iPhone X gaat minder goed dan verwacht. De drukke kerstperiode bracht geen goed nieuws voor Apple, waardoor analisten hun verwachtingen voor iPhone X-verkoop in 2018 verlagen. Volgens hen is het toestel te duur en brengt het te weinig vernieuwingen om deze hoge kostprijs te rechtvaardigen.

Analisten

Zhang Bin, een analist van Sinolink Securities, denkt dat tijdens het eerste kwartaal van volgend jaar slechts 35 miljoen iPhone X’s zullen worden verkocht. Dat is tien miljoen minder dan de vorige voorspelling van Zhang. Volgens de analist heeft Apple de eerste golf van kopers tevredengesteld. Het hoge prijskaartje zal de verdere verkoop van het toestel sterk vertragen.

JL Warren Capital, een onderzoeksbedrijf, doet soortgelijke voorspelling. Het Amerikaanse bedrijf verwacht dat slechts 25 miljoen iPhone X’s verkocht zullen worden tijdens het eerste kwartaal van 2018. Behalve het hoge prijskaartje haalt JL Warren Capital het gebrek aan innoverende functies als de redenen voor een mindere verkoop aan.

[related_article id=”218506″]

Apple

De verwachtingen van Apple liggen in lijn met deze van analisten. Volgens de Economic Daily News, een nieuwssite uit Taiwan, verlaagt Apple zijn verwachtingen voor het eerste kwartaal van volgend jaar. De iPhone-maker wilde oorspronkelijk 50 miljoen toestellen verkopen, maar stelt zijn verwachtingen nu bij naar 30 miljoen.

Te duur

Apple leert momenteel een harde les rond het budget van de gemiddelde smartphoneliefhebber. Het instapmodel van de iPhone X kost maar liefst 1.159 euro. Ondanks de gezichtsherkenning en de belofte van augmented reality is deze vraagprijs voor de meeste mensen veel te hoog. Apple had zijn verjaardagstoestel een stuk goedkoper moeten aanbieden om competitief te zijn met concurrerende toestellen. Een erg innoverende functie had het prijskaartje van de iPhone X gedeeltelijk kunnen rechtvaardigen. Een groot scherm en gezichtsherkenning zorgen echter voor te weinig meerwaarde, waardoor Apple-liefhebbers hun zinnen zetten op goedkopere iPhones.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business