Nieuws

iPhone is meest verkochte techproduct van 2017

Maar liefst 223 miljoen gebruikers haalden in 2017 een iPhone in huis. Dat is bijna zeven keer zo veel als de flagships van Samsung.

Wil je een dure smartphone in huis halen, dan gaan de meesten resoluut voor een iPhone. Geen enkel ander techproduct ging in 2017 zoveel over de toonbank. Het verschil met nummer twee in de ranglijst is enorm, zo vertelt analist Daniel Ives aan USA Today. Ook in 2016 prijkten de smartphones van Apple bovenaan de lijst.

Naar schatting verkocht Apple zo’n 223 miljoen iPhones in 2017, een stijging van 12 miljoen ten opzichte van het jaar voordien. Het verschil met de flagships van Samsung – de Galaxy S8 en Note 8 – is opmerkelijk. Samen werden deze twee luxesmartphones ‘amper’ 33 miljoen keer verkocht. De Amazon Echo Dot, Apple Watch en Nintendo Switch vervolledigen de top vijf met respectievelijk 24, 20 en 15 miljoen verkochte units.

Gekleurde cijfers

Volgens de grafiek overtreft Apple zijn grote concurrent Samsung met verve, maar je neemt de cijfers best met een korreltje zout. Daniel Ives telde immers enkel de toptelefoons van Samsung op bij berekeningen. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft echter nog een heleboel goedkopere toestellen in zijn catalogus. Bij elkaar zou Samsung ongeveer 320 miljoen smartphones hebben verkocht, bijna honderd miljoen meer dan Apple.

[related_article id=”221429″]

Toch was het een goed jaar voor Apple, maar het concern reikt nog niet aan zijn succes van 2015. Toen werden er 230 miljoen iPhones verkocht met de introductie van de iPhone 6. In 2018 verwacht Ives nog betere cijfers; volgens hem zullen er dit jaar 350 miljoen overstappen op een Apple-smartphone. Analist Patrick Moorhead van Moorhead Insights treedt hem hierin bij. “De iPhone X is momenteel nog erg duur. In 2018 zal hij in prijs dalen, waardoor hij beter zal verkopen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business