Nieuws

Intel presenteert krachtige lilliputter-PC: geschikt voor VR

Binnenkort heb je geen megalomane machine meer nodig voor virtual reality. Deze kleine krachtpatser is krachtig genoeg om die taak op zich te nemen.

Intel heeft de nieuwste versie van zijn mini-systeem NUC (Next Unit of Computing) onthuld op technologiebeurs CES, de ‘Hades Canyon’. In tandem met krachtige grafische kaart is deze kleine barebone-pc geschikt voor virtual reality.

Dit kleine computerdoosje heeft een Intel Core i7-processor onder de motorkap met een geïntegreerde Radeon RX Vega M-grafische chip. Hier kan je er meer over lezen. Deze chip zou over voldoende grafische spierballen beschikken om VR-brillen aan te sturen.

Barebone

De Hades Canyon is véél kleiner dan traditionele PC’s. Zijn inhoudsformaat bedraagt slechts 1,2 liter. Dat heeft zijn voordelen – zo kan je hem makkelijk meenemen – maar wel moet je zelf nog zorgen voor opslagruimte, werkgeheugen en andere accessoires. Gelukkig zijn daar tal van aansluitingen voor voorzien, waaronder twee HDMI-poorten, drie USB-C poorten, zes traditionele USB-poorten, twee keer Mini DisplayPort en twee Gigabit Ethernet-aansluitingen. Aan de voorkant bevindt zich verder de powerknop, infraroodpoort en SD-kaartlezer. Achteraan steekt een audiopoort en stroomaansluiting.

[related_article id=”222042″]

Intel brengt twee versies uit: eentje die kan overgeklokt worden (de NUC8i7HVK), en een waarbij dat niet mogelijk is (de NUC8i7HNK). De nieuwe systemen komen in de lente beschikbaar. Hoeveel ze zullen kosten, is nog niet duidelijk. De verwachting is dat de zwaardere variant ongeveer 999 euro zal kosten, terwijl je het lichter model voor 799 euro op de kop zal kunnen tikken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business