Brian Krzanich stapt op als CEO bij Intel vanwege relatie met een andere medewerker

Brian Krzanich, al sinds 2013 werkzaam als CEO bij Intel, heeft helaas zijn einde bij het bedrijf aan moeten kondigen door een relatie met andere medewerker.

Je leest wel eens nieuwsberichten over dat CEO’s opstappen bij een bedrijf door een relatie met andere interne medewerker. Je hoort er binnen de wereld van technologie echter vrij weinig over. Toch gebeurd het, zo heeft Brian Krzanich op donderdag bekendgemaakt per direct op te zullen stappen bij Intel. Brian was sinds mei 2013 CEO bij Intel, waarvoor hij sinds 2012 functioneerde als COO. Brian was echter al sinds 1982 in dienst bij Intel als proces engineer.

De regels van Intel verbieden een relatie tussen twee medewerkers binnen het bedrijf. De relatie tussen Brian en zijn vriendin was weliswaar met wederzijdse instemming, maar dat ontdoet niks aan het feit dat hij een relatie had met een andere Intel-medewerker. Of Brian uit vrije wil is opgestapt, of dat hij geforceerd werd door Intel om op te stappen is niet bekend.

Interim CEO

Robert Swan is door Intel per direct ingenesteld als Interim CEO, Robert Swan is zelf Financieel Directeur bij Intel. Hij zal het bedrijf leiden tot Intel een nieuwe CEO heeft gevonden, en deze is goedgekeurd door de raad van bestuur en aandeelhouders. Het bedrijf zal zowel intern en extern gaan werven naar een nieuwe CEO voor het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business