Nokia werkt mogelijk aan smartphone met vingerafdrukscanner achter het scherm

De Nokia 9 lijkt inmiddels niet al te ver weg meer te zijn, zo laten geruchten blijken. Ook krijgt het toestel een aantal interessante vernieuwingen mee.

Er zijn nog maar weinig fabrikanten die een telefoon hebben met een vingerafdrukscanner achter de beeldschermen op hun smartphones. Vivo was wereldwijd de eerste fabrikant die de uitdaging samen met Synaptics aan ging. Het Finse HMD – het bedrijf welke sinds lange tijd eigenaar is van de Nokia Mobile merknaam – lijkt inmiddels bezig met de ontwikkeling van een smartphone welke beschikt over een vingerafdrukscanner achter het scherm.

WinFuture zegt documenten van het Finse bedrijf in te hebben gezien. De smartphone zou in de ontwikkelingsfase de codenaam A1P, ofwel A1 Plus mee te hebben gekregen. Gezien het volgens de Duitse website gaat om een high-end toestel gaat om een high-end toestel zou het zomaar de opvolger kunnen zijn van de Nokia 8 Sirocco. Dit wordt eigenlijk al bevestigd door de codenaam, de Nokia 8 Sirocco had namelijk als codenaam A1N.

Vingerafdrukscanner

WinFuture geeft verder aan dat het paneel wederom uit de fabrieken van LG zal komen – het paneel van de Nokia 8 Sirocco kwam ook uit de fabrieken van LG. Het gaat daarbij om een OLED-paneel, dus naar verwachting zal het gaan om een P-OLED paneel uit de fabrieken van de Koreaanse fabrikant. Wat de afmetingen van het beeldscherm zullen zijn, en wat de resolutie ervan is, is nog onbekend.

Vivo smartphone met vingerafdrukscanner onder het scherm

Wat wel bekend is, is dat het toestel een vingerafdrukscanner achter het scherm zal ontvangen. De Finse fabrikant lijkt er echter wat problemen mee te hebben gehad. Inmiddels lijkt de oplossing te zijn gevonden, het glazen paneel van de vermoedelijke Nokia 9 zal iets dunner zijn om de sensor goed te laten werken.

Camera

Het laatste wat de Duitse website uit de papieren heeft kunnen halen is de plannen voor de camera van de nieuwe smartphone. Waar de Nokia 8 Sirocco niet helemaal mee lijkt te kunnen doen met andere high-end smartphones moet de Nokia 9 dit probleem tackelen. Hoe HMD zich zal onderscheiden is nog niet bekend.

Onthulling

De laatste high-end smartphone van HMD kwam in februari op de markt. Het bedrijf lijkt inmiddels weer klaar voor de nieuwe onthulling. De onthulling zou al gepland staan om te gaan gebeuren eind augustus of in september. Als de berichtgeving klopt zal het toestel Android 9 draaien zodra deze uit de doos komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business