Samsung Galaxy S10 krijgt mogelijk in totaal vijf camerasensoren

Samsung is waarschijnlijk al begonnen met de ontwikkeling van het nieuwe topmodel voor begin 2019. Daarbij komt dat ook de geruchtenmolen behoorlijk aan het werk is.

De geruchtenmolen over nieuwe aanstaande toptoestellen van Samsung lijkt op volle toeren de draaien. Echter lijkt er niet altijd overeenstemming te zijn tussen verschillende bronnen. Het kan dan ook zo zijn dat er meerdere toestellen uit gaan komen, waar soms gedacht wordt dat de informatie betrekking heeft tot de Samsung Galaxy S10. Ditmaal is er meer nieuws over de camerasensoren, vijf in totaal om precies te zijn.

 

Experts op het gebied van smartphoneonderdelen hebben aan het Zuid-Koreaanse The Bell vermeld dat de Samsung Galaxy S10 in totaal 5 camerasensoren in zijn behuizing zal hebben. Twee daarvan zitten aan de achterkant, dit terwijl de rest zich aan de achterkant van het toestel bevindt. Twee van deze sensoren zouden overgedragen zijn van de S9+, terwijl de derde sensor aan de achterkant voorheen niet aanwezig was.

Nieuwe derde sensor

Dit geeft nogmaals aan dat smartphones steeds meer sensoren zullen ontvangen om foto’s te verbeteren, met een of enkele sensoren zal een bedrijf het immers steeds moeilijker krijgen in de smartphone-industrie. Daar komt Samsung nu ook bij kijken, welke een derde 120 graden groothoeklens toe zal voegen. Om een vergelijking te maken, bij de S9+ is de grootste beeldhoek momenteel 77 graden.

 

Ook aan de voorkant vinden we een – niet al te verrassend – aantal sensoren. De Samsung Galaxy A8 was een van de eerste smartphones met twee camerasensoren aan de voorkant. Recentelijk kwam de HTC U12 Plus tevens in het korte rijtje te staan. Waar Samsung de twee sensoren aan de voorkant voor wilt gebruiken is onbekend. Mogelijk gaat het om het creëren van een scherptediepte effect, zoals ook vaak het geval is met twee sensoren aan de achterkant.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business