Nieuws

Google en VN gaan samenwerken voor het milieu

Google gaat samenwerken met de Verenigde Naties om de impact van menselijke activiteit op ecosystemen over de hele wereld te meten.

 

Het project gaat vandaag van start en zal real-time gegevens doorsturen naar organisaties en landen die hun beleid beter willen afstemmen op de snel veranderende milieu-omstandigheden. Het doel is dat meer landen een duurzame ontwikkeling gaan nastreven.

 

Volgens Erik Solheim, het hoofd van de VN milieudepartement is van mening dat “we enkel de grootste milieu-uitdagingen van onze generatie zullen kunnen oplossen wanneer we beschikken over de juiste gegevens.” Het milieudepartement van Google is enthousiast over de samenwerking met Google. Erik Solheim: “Het brengt ons een stap dichter naar een duurzame wereld.”

 

Op korte termijn zal Google samen met de VN focussen op zoetwater-ecosystem zoals bergen, bossen, rivieren, aquifers en meren. Google zal daarbij de kaarten en data over het ecosysteem voorzien, dankzij haar massieve cloud computingtechnologie.

 

Landen en organisaties kunnen vertrouwen op satellietbeelden en statistieken over de graad van verandering in deze gebieden. Ontbossing is daar een voorbeeld van.

 

Op lange termijn is het de bedoeling dat het project uitgroeit tot een platform voor open-source en gratis gegevens over het milieu. Beide organisaties hopen daarmee tegemoet te komen aan de milieudoelstellingen van de Verenigde Naties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business