Nieuws

Proximus en Telenet verenigen zich tegen De Croo

Volgend jaar komt er na lang lobbyen van De Croo een vierde telecomspeler. Proximus en Telenet zijn daar niet mee opgezeten noemen de voorwaarden 'discriminatoir'.

 

Beide netwerkoperatoren menen dat de voorwaarden waaraan die vierde telecomspeler tot de markt mag toetreden “discriminatoir” zijn ten opzichte van de drie reeds bestaande operatoren (Proximus, Telenet, Orange).  

 

Volgens De Tijd struikelen Proximus en Telenet vooral over de dekkingseisen. Die zouden voor de nieuwe telecomspeler een pak soepeler zijn dan voor de drie bestaande spelers. Bij een dekking van 20 procent mag de nieuwe telecomspeler namelijk al deelnemen aan nationale roaming-akkoorden. Die zorgen ervoor dat een telecomoperator zijn klanten toch kan bereiken, zelfs als de dekking van het netwerk nog onvolledig is.  

 

Volgens Telenet krijgen de bestaande operatoren door die nieuwe regeling een competitief nadeel. Volgens Proximus zijn de voorwaarden dan weer disruptief voor de nieuwkomer. Telenet haalt dan weer aan dat er vandaag toch al meer dan drie spelers op de markt actief zijn. Zo zitten ook Mobile Vikings en Jim Mobile op onze Belgische ether, evenals Türk Telekom. Zij bieden hun diensten aan via een gehuurd netwerk. Telenet vindt dat de concurrentie voor mobiele diensten daarmee sowieso al erg intensief is.  

 

De aankondiging over de vierde telecomspeler heeft veel losgemaakt, maar wie die plaats zal innemen is nog niet bekend. Daarnaast is het ook nog wachten op de uitvoeringsbesluiten, waarin alle details van Decroo’s wetsvoorstel zullen vastgelegd worden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business